Loading...

Karakoram Nomad 21/22

-13%
Availabilty: In stock
Only %1 left
As low as €649.00 Regular Price €749.95
Including 21% V.A.T.
More Information
Weight 640
Weight class 600gr - 700gr
Ride-interface included? Yes
Interface compatible with Channel? No

Quick overview

Karakoram heeft de Nomad weer lichter weten te krijgen en zakt langzaam naar de 600gr. De hoge sidewalls van het chassis zorgen voor een uitstekende steun tijdens het touren, wat prettig is op juist die moeilijke momenten. Of je nu wil dwalen in de bergen of die lang begeerde top wil beklimmen, de stevige en lichte Nomad brengt je er zonder problemen heen.

Details

PERFORMANCE

De Karakoram Nomad is een echt alleskunner. Het chassis bestaat uit een legering met Aluminium dat voornamelijk in de luchtvaartindustrie wordt gebruikt. Alle Karakarom bindingen hebben tegenwoordig een Open Chassis, dit houdt in dat al het functieloze materiaal is weg gefreesd. Dit bespaart niet alleen gewicht, maar zorgt ook voor een meer natuurlijke flex onder de binding. De Reactive Highback, gemaakt van Carbon Nyolite, geeft de rijder veel respons met de nodige bewegingsvrijheid. Hierdoor kun je het terrein aanvallen en toch een ‘surfy’ en rustig gevoel in divers terrein behouden.

  • Open Chasis
  • Construction Materials
  • Reactive Highback

COMFORT

Deze binding is uitgerust met een Air Pod Ankle en Air Form Toe strap. De Air-Pod geeft net zoveel comfort als de AirForm, alleen dan 30gr. lichter. De beide straps sluiten goed aan om de boot en geven dan ook veel support en response aan de rijder.

  • Air-Pod Ankle + Air-Form Toe straps

USE

De Karakoram interface werkt door middel van de karaktaristieke hendel bij de heelcup waarmee de binding kan worden losgemaakt uit de interface. De Dual Ride-Stride Forward Lean Adjuster op de highback is zo gemaakt dat je deze eenvoudig 90° en 180° kan draaien. Hierdoor krijg je een Forward Lean van -8° tijdens het touren en de mogelijkheid van 0° tot 22° tijdens het boarden. Deze binding uit de ‘Alpine’ serie komt met een Dual-Speed Riser en daarmee volledig gebruiksklaar.

  • Dual Ride-Stride
  • Dual-Speed Riser with Heel Lock
  • Ride Mode 2.0
  • Weight: 640 gr.
 Karakoram Bindings 21/22 Sizechart
SizeUSEURMondo
Small 6 - 8 < 41 < 26
Medium 8.5 - 11 41.5 - 44.5 26-29
Large 11.5 - 13 45 + 29+
Search engine powered by ElasticSuite