Loading...

Arva Evo 4

-17%
Availabilty: In stock
Special Price €179.00 Regular Price €214.95
Including 21% V.A.T.

Quick overview

The Arva Evo 4 is a simple and clear avalanche transceiver. The beacon is turned on by connecting it to the harness. The only 2 buttons on it: The well-known 'flag' button, and a slider at the top to switch between Search and Send modes. Despite its simplicity, this beacon does support multi burial search.

Look for a comparison of the avalanche transceivers in our range in our SnowHow!

Details

Kenmerken:

  • De software is erg makkelijk te begrijpen
  • Het design zorgt ervoor dat de besturing van het device erg makkelijk is, geen overbodige knoppen
  • Spike handling
  • Multi burial support
  • Het design van deze pieper is erg glove-friendly
  • Dit is een van de goedkooptse piepers met volledige multi burial support
  • Bereik: 40m
  • Gewicht: 220g
  • Afmetingen: 135 x 80 x 28 mm
  • Batterijduur: 250 uur, 4AA batterijen


Spike handling 

Het uitzenden van een signaal van een pieper gebeurt met flux lijnen. Deze lijnen kunnen ervoor zorgen dat een zoekende pieper de locatie van een slachtoffer verkeerd inschat. Dit heeft te maken met de plekken waar het signaal het sterkst wordt ontvangen. Door de flux lijnen kan het signaal sterker zijn op plekken waar het niet vandaan komt, de zoekende pieper kan dit als misleidend ervaren en zo een verkeerde positie geven. Deze plekken met sterkste signalen het Spikes. Spike handling zorgt ervoor dat de zoekende pieper goed omgaat met deze spikes, en zo altijd een nauwkeurige en kloppende locatie van het slachtoffer geeft. 

Multi burial support

Multi burial support wordt gebruikt bij het zoeken naar meerdere slachtoffers. Deze pieper kan signalen onderdrukken. Als er 1 slachtoffer gevonden is kan je het signaal van zijn pieper onderdrukken, en zo door gaan met zoeken naar het volgende slachtoffer. 

Flag knop

Deze knop is terug te vinden in veel lawinepiepers op de markt. Deze knop wordt gebruikt zodra een slachtoffer gevonden is, bij het zoeken naar meerdere slachtoffers. Als je het slachtoffer gevonden hebt druk je op deze knop, en wordt het gemarkeerd met een vlaggetje. De pieper zal het signaal van deze pieper dan onderdrukken en je navigeren naar het volgende slachtoffer.

Switch to transmit

Tijdens het zoeken naar een of meerdere slachtoffers kan het zijn dat er een tweede lawine komt. Alt bescherming hiervoor zit er in veel piepers deze functionaliteit. Als de pieper, terwijl hij in Search modus zit, een bepaalde tijdsduur niet beweegt, switcht deze automatisch naar Send modus. Zo kan jij zelf ook gevonden worden als je tijdens het zoeken onder een lawine terecht komt. 


Search engine powered by ElasticSuite